utorok 17. februára 2015

You killed my inspiration 2 [Story of two diaries] Part 1

 
Title: You killed my inspiration 2 [Story of two diaries]
By:  ♫BeaLex♀ 
Part 1 - I HATE YOU!



„So don't try to say you're sorry, or try to make it right.
Don't waste your breath because it's too late, it's too late.
Your love is just a lie!“ 

 

Pohľad Harry:
Lottie vletela do mojej pracovne ako víchor. V očiach sa jej leskli slzy, no aj hnev.
„Lottie, zlatko, čo sa stalo?“ spýtal som sa. Mala byť predsa u Louiho. Udialo sa nebodaj niečo medzi ňou a Camom? Ja som vedel, že on nie je pre ňu.
„Nenávidím ťa!“ sykla a hodila mi niečo na stôl. Najprv som len nechápavo hľadel na zošit, ktorý sa mi zdal tak strašne povedomý,  no nemohol to byť on. Ako by sa k nemu Lottie predsa dostala? Lottiena nenávisť v očiach však bola dostatočným dôkazom, že sa k nemu nejako dostala. Teraz už vie o všetkom, od čoho sme sa ju snažili chrániť.
„Máš pravdu... Aj ja som sa za to dlhé roky nenávidel,“ povedal som. Lottie na mňa pozrela prekvapene. Jej prekvapenie však rýchlo zmizlo pod maskou zlosti a nezáujmu.
„Už viac nie si môj otec!“ skríkla na mňa.
„Ak sa chceš na mňa hnevať, máš na to právo. Mysli si o mne čo chceš, no myslím, že by si nemala súdiť čo sa stalo, kým sa na to dívaš len z jedného pohľadu,“ povedal som jej. Nadýchol som sa a podišiel k trezoru. Odomkol ho a vybral z neho starý čierny kožený zošit, ktorý som doteraz strážil ako oko v hlave.
„Neverím ti... Aj tak si všetky ospravedlnenia teraz vymyslíš,“ dostala zo seba.
„Ani ťa nejdem o ničom presviedčať. Možno ťa ale presvedčí moje mladšie ja. Vidím, že ti čítanie cudzích denníkov celkom ide, takže by si nemala mať problém ani s čítaním tohto,“ povedal som jej a podal jej svoj starý denník. Na chvíľu sa zatvárila previnilo, takže som vedel, že ju moja mierna výčitka donútila uvedomiť si, že ani ona nekonala celkom správne. Vzala odo mňa môj denník a znova sa na mňa pozrela.
„Bola by som šťastnejšia, keby som vedela túto pravdu, ako tie vaše ružovučké rozprávky,“ sykla po mne, potom sa otočila na opätku a zmizla. Pokrútil som hlavou. Toto sa nevyvíja dobre.
Zosunul som sa spať do kresla a rukami si zakryl tvár. Toto bude ešte poriadny boj. 
Vedel som, že tento deň raz príde a nikdy som nechcel, aby sme deťom takto klamali, no Sophia si vtedy stála za svojim. Tak sa bála, aby sa naša minulosť nevyplavila na povrch, až začala byť paranoidná okolo toho všetkého.
Začalo to len malou nevinnou lžou, že sme spolu boli tajne už vyše roka, keď otehotnela. Lenže jedna lož nadväzovala na druhú a tak sme sa dopracovali k veľkým klamstvám, ktoré teraz zlomili našu dcéru.
„Harry? Bola tu Lottie? Alebo sa mi to len zdalo?“ ozval sa hlas mojej milovanej.
„Bola tu,“ prikývol som. Podišla ku mne a sadla mi na kolená. Objal som ju a nežne ju pobozkal na krk.
„A čo chcela?“ spýtala sa zvedavo.
„Prišla mi oznámiť, že ma nenávidí,“ povedal som jej a ukázal na denník, ktorý tu Lottie nechala.
„Ako sa k nemu dostala?“ šepla nechápavo Lottie.
„Netuším. Faktom ale je, že už vie pravdu. Žiadne ďalšie ružovučké rozprávky,“ odcitoval som.
„Ružovučké rozprávky?“ spýtala sa Sophia s nadvihnutým obočím.
„Tak to nazvala Lottie,“ pokrčil som plecami.
„A kde je teraz?“ spýtala sa.
„Zrejme späť u Louisa. Dúfam,“ poznamenal som.
„Prečo si ju nezastavil? Mohli sme sa s ňou o tom porozprávať. Vysvetliť jej to,“ spýtala sa Soph.
„Aj tak by nás nepočúvala. Neverila by nám,“ povedal som Sophii.
„Ako to môžeš vedieť?“ spýtala sa mierne rozhorčene.
„Lebo má rovnakú povahu ako niekto koho veľmi dobre poznám,“ odpovedal som jej.
„Kto?“
„Ja,“ odpovedal som jej, „nebude nám veriť, no našim mladším ja áno. Ak naozaj mala tento denník, to znamená, že ma aj ďalšie tvoje... A teraz... Teraz ma aj ten môj.“
„Ten tvoj?“ spýtala sa Sophia nechápavo. Vedel som, že som ju prekvapil. O tom, že si píšem denník nik netušil. Na rozdiel od Sophie som vždy vedel, ako a kam si schovať dôležité veci.
„Nemysli si, že si jediná, koho najlepším priateľom bol obyčajný zošit,“ zasmial som sa, „ale na rozdiel od teba som si ho vždy vedel dôkladne schovať.“



Poznámka autoriek: Sia, readers... :D  Sme späť s prvou časťou druhej série... :) Dúfam, že sa bude páčiť :) pesničku, s ktorej citát bol na začiatku máte tu. určite si nezabudnite pozrieť trailer, ktorý nájdete v rubrike naľavo... :)
Love YA! Your crazy girls ♫BeaLex♀

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára